Valkoisen miehen tuska
Perttu

Jaan teidän kanssanne nyt semmoisen mieltäni pitkään rassanneen aiheen, johon tiettävästi olen löytänyt ratkaisun. Luulen myös, että tämä sama aihe on rassannut monia valokuvausta harrastavia ihmisiä. Kyseessä on "täydellisen" kameralaukun metsästys. Aihe on ollut mulle jo pitkään arka ja pinnalla, koska kannan kameraani aika monessa eri ympäristössä, kaikkiin erilaisiin vuodenaikoihin ja kaupan päällisiksi joskus mukana on muuta kantamusta ja joskus ei. Näistä edellä mainituista syistä plakkarissa tarvisi olla joku 30 erilaista laukkua, jotta saisin kaikki tarpeeni tyydytettyä kameran kantamisen saralla. Sitten kun niitä laukkuja on se 30, on ne lisätarvikkeet, eli muistikortit, jalustakiinnikkeet, kaukolaukaisimet tai muut linssinsuojukset kumminkin väärässä laukussa.

Tarvisin siis semmoisen kaupunkikelpoisen laukun, joka ei näyttäisi miltään maailmanluokan kameralaukulta, ja johon mahtuisi runko+objektiivi, parit normiobiskat, pikkutilpehööriä ja pikku läppäri. Löysin National Geographicin uudesta Afrikkasarjan nahkalaukkuvalikoimasta ittelleni kuvien perusteella tosi passelin veskan. Ongelmana on se, että sitä ei käytännössä saa mistään Euroopan rajojen sisäpuolelta ja toisekseen tässä tarvis olla joku rahoissa kylpevä roopeankka, että semmoseen ois varaa. Joten, ratkaisin asian niin, että kävelin Eurokankaaseen, ostin verhoilukangasta, velcroa, ja yhen makuualustan.

Näistä komponenteista syntyi aivan kelvollinen kamerainsertti laukkuun kuin laukkuun. Ton lärpäkkeen saa nyt sitten työnnettyä tommoseen messenger-tyyppiseen laukkuun ja sinne sitten mahtuu ne läppärit ja kaik. Sit jos ei kameraa mukanaan halua kantaa, voi sen insertin heivata helvettiin.

Siis äärimmäisen näppärää.

Joku varmaan keksii kysyä: "mikset sä ostanu tommosta kaupasta, eiköhän joku tän homman oo keksiny ennen suaki?". No niinhän sitä luulis. Taas tarvii matkustaa johonki amerikkaan, tai tilata amatsoonista, jolloin joku tullikeke tai alvipesonen vie taas kaikki mun rahat.

Tein itse ja säästin. In your face! Tässä vielä sysipaska kännykkäkuva tuotteesta in action.

Categories: Kamahomoilu, Käsityöblogi, Perttu

Share: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+