Matkailun faunat
Juha

Perienglantilaista eläimistöä on lampaat ja lehmät. Rannikolla lokit kuuluu asiaan. Mitä minä näin? Lampaita, lehmiä, lokkeja, reilulti naakkoja, ravun ja muutaman lepakon. Naakat hengailivat tapaansa kaikkialla missä ihmisetkin ja tuntui niiden diggailevan majakan maisemista. Muutama harmistus mahtui matkaan. En muistanut kuvata lampaita enkä saanut kuvattua lepakoita. Lepakot on huomattavasti suurempi harmistus. Tosin osaaminenkaan ei olisi riittänyt tähän. Lepakot lentelivät komeasti majanan huipun ympärillä kun siellä oli iltavalaistus. Mökin vesisiippohin verrattuna nämä vaikuttivat lähinnä mustarastaan kokokoisilta.

Eläinten nimien selvittäminen oli yllättävän hankalaa. Yritin kysellä muikta hotellin asiakkailta mikä naakka on englanniksi. Yritin selvittää että se korppia pienempi ja vähän variksen näköinen, mutta varista pienempi. Eivät ymmärtäneet. Ehdottivat black birdia, mutta totuus on jackdaw

2012 kuvasin lehmiä kotikulmilla. Jatkoin hieman samalla teemalla tämä lehmän kanssa. Auringonlaskussa se taapersi kotia kohti. Kuvan ulkopuolelle jäi sen kaverit.

Samaiset lehmät olivat komistamassa maisemaa lähimmän bussipysäkin kupeessa.

Ja rannalla oli yksi eksynyt rapu. Tarkennettuna: minä näin yhden ravun.

Ja tietysti musta joutsen ensimmäisen kerran elämässäni.

Categories: Eläimet, Juha, Luonto, Matkat

Share: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+